Gestionarea Eficientă a Molozului în Proiectele de Renovare cu BKU Move&Trans S.R.L.
Renovarea unui apartament sau a unei case este o provocare entuziasmantă, dar adesea gestionarea molozului rezultat devine un coșmar. Te regăsești în situația în care holul tău este plin cu materiale de construcție și vecinii aruncă priviri neplăcute? Ei bine, suntem familiarizați cu această poveste și intervenim cu soluții eficiente de transport moloz. Este momentul să înțelegem cum putem transforma haosul într-un proces ordonat și responsabil.
Povestea este una comună – entuziasmul de a renova ne face să sărim peste etape esențiale, iar rezultatul este un hol plin de moloz și vecini nemulțumiți. Însă, să analizăm pașii corecți pentru o renovare eficientă.
Ai renovat apartamentul si nu mai ai unde sa arunci un ac! S-a umplut si holul de afara si se uita vecii urat la tine!? Stim. Toata lumea pateste asta. Aici intervenim noi cu transportul molozului. Povestile astea le auzim mereu. De regula in astfel de situatii toata lumea greseste la programarea etapelor. Cand ne apucam de renovat o casa sau un apartament fiecare dintre noi din graba pricinuita de nerabdarea de a vedea mai repede totul gata ne apucam de cumparat. Luam si scule si unelte si materiale, luam si gresie si faianta, luam rigips, luam in general lucruri care nu ne fac trebuinta decat mult mai tarziu si de care ne vom impiedica si pe care le vom muta de colo pana colo prin toata casa
Foarte gresit si contraproductiv. Renovarea unei case sau unui apartament, le voi numi de aici inainte generic casa, presupune, evident, in functie de starea ei intai un proces de curatare. Al peretilor, al tavanurilor, al podelelor si al ferestrelor si usilor. Ce rezulta de aici? Moloz! Ce facem cu molozul? Pai trebuie sa scapam de el. Unde? Daca avem curte sa spunem ca mai putem amana transportul molozului la groapa de gunoi asteptand astfel sa aruncam toata mizeria odata. Deci il caram in curte, il acoperim musai cu o folie de plastic, in caz contrar vom polua solul si asta nu e bine deloc pentru ca pe langa costurile de ecologizare si curatare riscam sa platim si o amenda care sigur ne va zgudui bugetul alocat renovarii. Bun. Daca avem curte sa zicem ca pentru moment am rezolvat problema transportului molozului la groapa de gunoi.
Dar daca n-avem curte? Il scoatem pe hol? Exclus. Holul este un spatiu comun, public deci folosit de toata lumea. Ingustand spatiul cu zeci de saci de moloz si alte resturi riscam sa deranjam pe ceilalti locatari. Sa luam exemplul vecinului de la 7 care si-a cumparat niste mobila pe care nu poate s-o urce cu liftul pentru ca nu incape. Si ajunge la noi la 5 si constata ca nici nu se pune problema sa treaca cu ea din cauza spatiului foarte mic ramas. Si atunci ce facem? Luam iar la mutat sacii cu moloz? Pierdere de timp si risipa de efort. Solutia e simpla. Sunati la 0721.089.583, 0767.414.179, 0766.496.455 si va scapam noi de moloz.